Kohoutí hřebínky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kohoutí hřebínky na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28179 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
50 g | Cibule |
50 g | Karotka |
400 g | Kohoutí hřebínky |
200 g | Kohoutí varlata |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Paprika mletá sladká |
400 g | Rýže dušená |
200 ml | Víno madeira |
400 ml | Vývar drůbeží |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 14,6mg |
Draslík | 277,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Karotka, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kohoutí hřebínky, Kohoutí varlata, Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kohoutí hřebínky na víně postup přípravy receptu:
1 | Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do vroucího vývaru a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Žampiony nakrájíme na plátky. Kohoutí varlata odblaníme, důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s karotkou, lehce orestujeme, přidáme hřebínky, varlata, žampiony, osmahneme, podlijeme vínem Madeira, podusíme, necháme víno ze dvou třetin vyvařit a zalijeme vývarem, ve kterém se vařily hřebínky. V bešamelu rozmícháme lžičku mleté papriky a přilijeme do pánve. Dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a omáčka nezhoustne. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde se dají koupit kohoutí hřebínky. Děkuji za radu.