Pudink z chleba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink z chleba
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28180 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
350 g | Chléb pšeničný (bílý) |
30 g | Cukr moučkový |
12 g | Cukr vanilka |
150 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Skořice mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 244,0mg |
Draslík | 146,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cukr moučkový, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink z chleba postup přípravy receptu:
1 | Chleba pokrájíme na plátky, ty potřeme z obou stran máslem. Zapékací mísu vytřeme máslem a plátky do ní narovnáme tak, aby se překrývaly. Vejce rozšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, muškátovým oříškem a skořicí. Přilijeme mléko. Směsí opatrně zalijeme chleba, necháme 60 minut odležet. |
2 | Poté pečeme 45 minut při 200 °C. Po upečení ihned podáváme. |