Jablka lásky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka lásky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28184 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 ks | Jablka |
1 balení | Potravinářská barva |
1000 ml | Sirup cukrový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 214,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 638,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,7mg |
Vitamín E | 9,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sirup cukrový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka lásky postup přípravy receptu:
1 | Cukrový sirup svaříme do sklovita a obarvíme červeným barvivem. |
2 | Jablka omyjeme a napíchneme je na dřevěné tyčky. |
3 | Namočíme je do sirupu a necháme vychladnout na mramorové desce. |
4 | Jablka by měla být karamelem rovnoměrně pokrytá, v případě potřeby je namočíme i několikrát, mezi jednotlivými vrstvami však necháme vždy vychladnout. |