Malinová lízátka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinová lízátka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28185 |
Kategorie: | Lízátka |
Ingredience
12 g | Cukr hroznový (glukóza) |
400 g | Cukr moučkový |
200 g | Maliny |
1 dl | Olej rostlinný |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 25,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Maliny, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinová lízátka postup přípravy receptu:
1 | Maliny rozmačkáme a šťávu z nich propasírujeme přes sítko. Šťávu smícháme s 400 g moučkového cukru, 300 ml vody a glukózovým cukrem. |
2 | Směs ohříváme za stálého míchání. Přivedeme k varu a vložíme teploměr. Při teplotě 155 °C přendáme hrnec do mísy s ledovou vodou a ledem. |
3 | Mramorovou desku potřeme olejem a odléváme na ni lžící cukrovou hmotu. Tvoříme placičky přibližně o velikosti 4 cm. Do měkké hmoty zapíchneme dřevěné tyčky. Necháme zcela vystydnout a poté zabalíme do celofánu. |