Jednoduchý recept

Kohoutí varlata s artyčoky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 28188
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Artyčoky
600 g Kohoutí varlata
40 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
100 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
200 ml Víno madeira
150 ml Vývar drůbeží
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 523kJ
10% Sacharidy 37 g
16% Tuky 12 g
57% Sodík 1 g
10% Bílkoviny 6 g

Kohoutí varlata s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Varlata odblaníme a důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a spodní části nakrájíme na kostičky, žampiony pokrájíme na plátky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme varlata, osolíme, opepříme, posypeme moukou a usmažíme dozlatova. Varlata vyndáme, do pánve vsypeme artyčoky, plátky žampionů, orestujeme, podlijeme vínem Madeira, přilijeme vývar a dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a šťáva trochu nezhoustne.

3

Varlata vrátíme do pánve, prohřejeme, zjemníme smetanou, ještě trochu provaříme a odstavíme.

4

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept