Kohoutí varlata s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kohoutí varlata s artyčoky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Artyčoky |
600 g | Kohoutí varlata |
40 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
200 ml | Víno madeira |
150 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 278,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Rýže dušená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kohoutí varlata, Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kohoutí varlata s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Varlata odblaníme a důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a spodní části nakrájíme na kostičky, žampiony pokrájíme na plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme varlata, osolíme, opepříme, posypeme moukou a usmažíme dozlatova. Varlata vyndáme, do pánve vsypeme artyčoky, plátky žampionů, orestujeme, podlijeme vínem Madeira, přilijeme vývar a dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a šťáva trochu nezhoustne. |
3 | Varlata vrátíme do pánve, prohřejeme, zjemníme smetanou, ještě trochu provaříme a odstavíme. |
4 | Podáváme s dušenou rýží. |