Hrachová polévka po bavorsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová polévka po bavorsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 2819 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrách loupaný |
2 ks | Hřebíček |
150 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
150 g | Párky jemné |
3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Tymián čerstvý |
300 g | Vepřové koleno uzené |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 43,1mg |
Draslík | 363,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Hřebíček, Olej stolní, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Mrkev kořen, Párky jemné, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová polévka po bavorsku postup přípravy receptu:
1 | Hrách namočíme do studené vody přes noc. |
2 | Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, přidáme hrách i s vodou, pivo, koleno, brambory nakrájené na kostky a koření. |
3 | Vaříme do změknutí hrachu, pak koleno vyjmeme a dovaříme zvlášť. Uvařené maso obereme do polévky, přidáme párky a provaříme. |