Jednoduchý recept

Kohoutí hřebínky a varlata se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 28191
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Bazalka
100 g Cibule
100 g Karotka
400 g Kohoutí hřebínky
200 g Kohoutí varlata
40 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
400 g Rýže dušená
15 g Sůl
50 g Sýr Parmezán
2 špetka Tymián sušený
200 ml Víno madeira
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
10% Sacharidy 37 g
17% Tuky 13 g
92% Sodík 2 g
15% Bílkoviny 8 g

Kohoutí hřebínky a varlata se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat. Varlata odblaníme a omyjeme pod tekoucí vodou. Karotku nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, cibuli, posekanou petrželku, přidáme hřebínky a pozvolna smažíme. Varlata osolíme, opepříme, lehce zasypeme moukou a přidáme do pánve. Krátce orestujeme, podlijeme madeirským vínem, přilijeme trochu vývaru, okořeníme tymiánem a špetkou bazalky. Dusíme doměkka. Jakmile se šťáva z poloviny odpaří a zhoustne, pánev odstavíme.

3

Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept