Kohoutí hřebínky a varlata se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kohoutí hřebínky a varlata se zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28191 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
100 g | Cibule |
100 g | Karotka |
400 g | Kohoutí hřebínky |
200 g | Kohoutí varlata |
40 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
400 g | Rýže dušená |
15 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 špetka | Tymián sušený |
200 ml | Víno madeira |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 220,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Karotka, Rýže dušená, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kohoutí hřebínky, Kohoutí varlata, Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kohoutí hřebínky a varlata se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat. Varlata odblaníme a omyjeme pod tekoucí vodou. Karotku nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, cibuli, posekanou petrželku, přidáme hřebínky a pozvolna smažíme. Varlata osolíme, opepříme, lehce zasypeme moukou a přidáme do pánve. Krátce orestujeme, podlijeme madeirským vínem, přilijeme trochu vývaru, okořeníme tymiánem a špetkou bazalky. Dusíme doměkka. Jakmile se šťáva z poloviny odpaří a zhoustne, pánev odstavíme. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem. |