Kuřecí nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí nákyp
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28193 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Bešamel |
600 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
120 g | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 287,1mg |
Draslík | 645,8mg |
Vláknina | 859,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí nákyp postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso umeleme na strojku a vložíme do mísy, posypeme solí, pepřem, přilijeme bešamel, přidáme žloutky, promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků. |
2 | Zapékací formu vymažeme máslem, vložíme kuřecí těsto, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 1/2 hodiny. |
3 | Hotový nákyp naporcujeme na talíře a ozdobíme plátky kyselé okurky. |
Poznámka
Nákyp můžeme připravit i z vařeného kuřecího masa, potom se doba pečení zkracuje.