Roštěná se šunkou a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná se šunkou a vejcem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
150 g | Tuk |
400 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 376,8mg |
---|---|
Cholesterol | 288,5mg |
Draslík | 524,6mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná se šunkou a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme na tuku. |
2 | V tvořítku vytřeném trochou tuku připravíme sázená vejce. |
3 | Roštěnou vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a prohřejeme v něm plátek šunky. |
4 | Nakonec maso přelijeme výpekem s máslem, ozdobíme opečenou šunkou a sázeným vejcem. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Vejce slepičí: (10ks)