Kuře nadívané husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře nadívané husími játry
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28201 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 špetka | Bazalka |
600 g | Bramborová kaše |
1 stroužek | Česnek |
30 g | Cibule |
250 g | Játra husí |
1500 g | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 g | Petržel - nať |
40 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
2 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Vývar drůbeží |
30 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 502,9mg |
Draslík | 920,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Játra husí, Kuře, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře nadívané husími játry postup přípravy receptu:
1 | Husí játra umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, cibuli a žampiony nakrájíme nadrobno, přimícháme k játrům, posypeme strouhankou, vmícháme vejce, prolisovaný česnek a hnětením vypracujeme těsto. |
2 | Kuře bez drobů omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a vnitřek kuřete vyplníme těstem z husích jater. Spolu s 1 lžící másla vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem, přisypeme tymián, bazalku a přidáme snítku petrželky. Pečeme v troubě při střední teplotě 50 minut. Kuře občas podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem. |
3 | Upečené kuře naporcujeme i s nádivkou, upravíme na talíře a doplníme bramborovou kaší, kterou přelijeme 1 lžící vypečené šťávy. |