Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28205

Ingredience

6 g Cukr hroznový (glukóza)
250 g Cukr krupice
300 g Mandle
150 ml Med včelí
100 g Pistácie
3 ks Vaječný bílek slepičí
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 948 kcal
Kilojoule 3 965kJ
33% Sacharidy 118 g
65% Tuky 48 g
3% Sodík 54 mg
43% Bílkoviny 24 g

Turecký med postup přípravy receptu:

1

Mandle a pistácie dobře opražíme. Cukr smícháme s 80 ml vody a glukózovým cukrem a uvedeme k varu. Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh. Když teplota sirupu dosáhne 140 °C, přilijeme med a ohřejeme až na 143 °C.

2

Poté hrnec přendáme do studené vodní lázně. Přimícháme sníh a stále mícháme. Směs přelejeme do hrnce postaveného ve vařící vodní lázni a stále mícháme. Propracováváme 10 minut, poté přisypeme mandle a pistácie.

3

Formu, vyloženou papírem na pečení, naplníme směsí, překryjeme vršek další vrstvou papíru a necháme zcela ztuhnout.

4

Poté turecký med pokrájíme na libovolně velké kousky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept