Kuřecí maso v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso v aspiku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28206 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
40 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Kuřecí prsa |
20 g | Okurky nakládané |
8 g | Paprika červená |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
15 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 93,3mg |
Draslík | 220,5mg |
Vláknina | 864,0mg |
Vitamín A | 302,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Okurky nakládané, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso v aspiku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, povaříme ve slané vodě 10 minut, scedíme a necháme okapat. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a nakrájíme kráječem na plátky. Želatinu namáčíme v horké vodě podle návodu na obalu. |
2 | Připravíme si 4 stejné formičky jako na pudink, vypláchneme je hodně studenou vodou, na dno upravíme kousky masa, na ně položíme 2 plátky vařeného vejce, přisypeme 1 lžičku nakládaného hrášku, ozdobíme 1 plátkem červené papriky, 1 plátkem kyselé okurky a zalijeme želatinou. Dáme do lednice vychladit a podáváme jako předkrm. |