Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 28207
Kategorie: Cukroví

Ingredience

30 g Brusinky sušené
6 g Cukr hroznový (glukóza)
250 g Cukr krupice
300 g Mandle
150 ml Med včelí
30 g Meruňky sušené
100 g Pistácie
30 g Švestky sušené
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 322kJ
30% Sacharidy 107 g
52% Tuky 39 g
0% Sodík 4 mg
31% Bílkoviny 17 g

Tmavý nugát postup přípravy receptu:

1

Mandle a pistácie dobře opražíme. Cukr smícháme s 80 ml vody a glukózovým cukrem a uvedeme k varu.

2

Když teplota sirupu dosáhne 140 °C, přilijeme med a ohřejeme až na 143 °C. Poté hrnec přendáme do studené vodní lázně. Přimícháme sušené ovoce a promícháme.

3

Formu, vyloženou papírem na pečení, naplníme směsí, překryjeme vršek další vrstvou papíru a necháme zcela ztuhnout.

4

Poté turecký med pokrájíme na libovolně velké kousky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept