Tmavý nugát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tmavý nugát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 28207 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
30 g | Brusinky sušené |
6 g | Cukr hroznový (glukóza) |
250 g | Cukr krupice |
300 g | Mandle |
150 ml | Med včelí |
30 g | Meruňky sušené |
100 g | Pistácie |
30 g | Švestky sušené |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 760,6mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 16,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky sušené, Cukr krupice, Mandle, Med včelí, Meruňky sušené, Pistácie, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tmavý nugát postup přípravy receptu:
1 | Mandle a pistácie dobře opražíme. Cukr smícháme s 80 ml vody a glukózovým cukrem a uvedeme k varu. |
2 | Když teplota sirupu dosáhne 140 °C, přilijeme med a ohřejeme až na 143 °C. Poté hrnec přendáme do studené vodní lázně. Přimícháme sušené ovoce a promícháme. |
3 | Formu, vyloženou papírem na pečení, naplníme směsí, překryjeme vršek další vrstvou papíru a necháme zcela ztuhnout. |
4 | Poté turecký med pokrájíme na libovolně velké kousky. |