Frangipane - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frangipane
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28208 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
250 g | Cukr moučkový |
25 g | Maizena - kukuřičný škrob |
250 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka mandlová |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Rum |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 776,9mg |
Draslík | 132,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 785,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Rum, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka mandlová, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frangipane postup přípravy receptu:
1 | Mléko ohřejeme. Smícháme žloutky, cukr a 2 vejce. Přisypeme mouku a přilijeme vroucí mléko. Nalijeme do hrnce a necháme 20 minut vařit. |
2 | 350 g směsi smícháme s 250 g másla, mandlovým práškem, moučkovým cukrem, maizenou a rumem. |
3 | Dobře promícháme a přidáme 3 vejce. |
4 | Do hotového krému vsypeme nasekané mandle. |
Poznámka
Krém se hodí pro přípravu koláčů. Dá se uchovávat zmražený.