Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 28209

Ingredience

140 g Cukr moučkový
180 g Kandované ovoce
250 ml Mléko polotučné
120 g Mouka mandlová
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 986kJ
15% Sacharidy 54 g
34% Tuky 26 g
2% Sodík 44 mg
15% Bílkoviny 9 g

Zmrzlina plombiéres postup přípravy receptu:

1

Mléko s mandlovým práškem smícháme a uvedeme za stálého míchání k varu.

2

Odstavené z plotny necháme vystydnout, poté propasírujeme přes sítko.

3

Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem do bělavé pěny.

4

Přilijeme mléko, přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí a poté odstavíme z plotny a šleháme do vychladnutí.

5

Ze smetany vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do krému.

6

Kandované ovoce pokrájíme na menší kousky.

7

Do formy na hřbet vlijeme část krému, posypeme kandovaným ovocem a zalijeme zbytkem krému.

8

Necháme 24 hodin v mrazničce chladit.

9

Před podáváním formu namočíme krátce do horké vody, zmrzlina poté půjde lépe vyklopit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept