Zmrzlina plombiéres - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina plombiéres
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 28209 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
140 g | Cukr moučkový |
180 g | Kandované ovoce |
250 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka mandlová |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 420,2mg |
Draslík | 50,0mg |
Vláknina | 960,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kandované ovoce, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka mandlová, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina plombiéres postup přípravy receptu:
1 | Mléko s mandlovým práškem smícháme a uvedeme za stálého míchání k varu. |
2 | Odstavené z plotny necháme vystydnout, poté propasírujeme přes sítko. |
3 | Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem do bělavé pěny. |
4 | Přilijeme mléko, přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí a poté odstavíme z plotny a šleháme do vychladnutí. |
5 | Ze smetany vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do krému. |
6 | Kandované ovoce pokrájíme na menší kousky. |
7 | Do formy na hřbet vlijeme část krému, posypeme kandovaným ovocem a zalijeme zbytkem krému. |
8 | Necháme 24 hodin v mrazničce chladit. |
9 | Před podáváním formu namočíme krátce do horké vody, zmrzlina poté půjde lépe vyklopit. |