Čokoládová žemlovka Charlotte - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová žemlovka Charlotte
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28211 |
Kategorie: | Charloty |
Ingredience
200 g | Čokoláda hořká |
12 g | Káva instantní |
100 ml | Koňak Armaňak |
250 g | Piškoty cukrářské |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 76,6mg |
Draslík | 482,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Káva instantní, Piškoty cukrářské, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová žemlovka Charlotte postup přípravy receptu:
1 | 24 ml zakysané smetany dáme vařit, přidáme kávu a necháme rozpustit. |
2 | Poté odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Spodky piškotů namočíme do alkoholu a vyložíme jimi formu - dno i boky. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. Zbytek zakysané smetany smícháme s vyšlehanou šlehačkou a kávovou smetanou. 2/3 čokolády nastrouháme a přimícháme do kávového krému. Krém postupně přelijeme do formy s piškoty, vršek formy zatížíme talířem. |
3 | Přendáme do chladničky a necháme chladit 3 hodiny. |
4 | Těsně před servírováním žemlovku vyklopíme z formy, rozehřejeme zbytek čokolády a žemlovku jí polijeme. |