Karamelový krém se šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelový krém se šafránem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28214 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
750 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Šafrán |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 509,4mg |
Draslík | 156,9mg |
Vláknina | 1,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelový krém se šafránem postup přípravy receptu:
1 | Mléko dáme vařit, poté přisypeme polovinu cukru, necháme rozpustit a hrnec odstavíme z plotny. |
2 | Zbytek cukru nasypeme na hrnce a ohříváme až do rozpuštění na karamel. Mícháme, aby se nepřipálil. |
3 | Hotový karamel vmícháme do mléka s cukrem. Hrnec dáme vařit, ale neuvádíme k varu. |
4 | Smícháme tři vejce a 5 žloutků a šleháme do bílé pěny. |
5 | Vejce smícháme s ohřátým mlékem a pomalu mícháme. |
6 | Plech vyložíme papírem na pečení, posypeme šafránem a necháme chvíli péct v otevřené troubě. |
7 | Trochu šafránu přisypeme ke krému a ten opět ohříváme, ale nesmíme vařit. |
8 | Hustý krém nalijeme do servírovací misky a necháme vychladnout. |
9 | Podáváme vychlazené, posypané šafránem. |