Recept

Krupicový koláč se švestkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28216

Ingredience

150 g Cukr krupice
100 ml Koňak Armaňak
500 ml Mléko polotučné
35 g Mouka mandlová
50 g Máslo čerstvé
100 g Pšeničná krupice
2 špetka Skořice mletá
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí
250 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 225kJ
19% Sacharidy 70 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 41 mg
20% Bílkoviny 11 g

Krupicový koláč se švestkami postup přípravy receptu:

1

Armaňak smícháme se 100 ml vody a do směsi namočíme švestky.

2

Mléko svaříme s vanilkovým luskem a poté odstavíme, přiklopené necháme 10 minut louhovat.

3

Do horkého mléka vmícháme krupici a necháme 10 minut vařit.

4

Za stálého míchání vsypeme skořici a 100 g cukru.

5

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.

6

Žloutky smícháme s 30 g másla a mandlovým práškem. Poté přimícháme sníh.

7

Směs vmícháme ke krupici.

8

Zapékací formu vymažeme máslem a nalijeme do ní krupicové těsto. Pečeme ve vodní lázni 25 minut při teplotě 205 °C.

9

Švestky i s tekutinou, ve které se máčely, smícháme s 50 g cukru a necháme chvíli povařit.

10

Nabobtnané švestky vyjmeme, sirup necháme ještě trochu zhoustnout. Poté odstavíme z plotny.

11

Krupicový korpus necháme vystydnout, poté vyklopíme, ozdobíme švestkami a zalijeme sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept