Rebarborový trifle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborový trifle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28219 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
150 ml | Jogurt bílý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g | Perník |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Třešně |
40 ml | Zázvorové pivo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 36,7mg |
Draslík | 252,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 146,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Reveň (Rebarbora) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mouka pšeničná hladká T 650, Perník, Smetana 33% (šlehačka), Třešně, Zázvorové pivo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarborový trifle postup přípravy receptu:
1 | Rebarboru pokrájíme na menší špalíčky, přisypeme cukr (lžíci si ponecháme stranou) a podlijeme 500 ml vody. Necháme 10 minut povařit. |
2 | Perník pokrájíme na plátky a vyplníme jím dno formy. Pokapeme zázvorovým pivem. |
3 | Mouku smícháme se zbytkem cukru a s 12 ml mléka. |
4 | Zbytek mléka necháme vařit, přilijeme směs, necháme minutu povařit. |
5 | Horkou směs lehce poprášíme moučkovým cukrem a necháme zcela vystydnout. |
6 | Do vystydlé směsi přimícháme jogurt. Rebarboru naskládáme na perník a vše zalijeme jogurtovou směsí. |
7 | Ozdobíme kandovaným ovocem (třešněmi) a šlehanou smetanou. |
Poznámka
Podáváme studené.