Koláč Streusel s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč Streusel s jablky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28222 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
15 g | Cukr vanilka |
1000 g | Jablka |
250 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka mandlová |
375 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 266,4mg |
Draslík | 308,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka mandlová, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč Streusel s jablky postup přípravy receptu:
1 | Z 250 g hladké mouky, 125 g másla, 1 vejce a špetky soli vypracujeme jemné těsto, které necháme půl hodiny odležet. |
2 | Formu vymažeme máslem, naplníme ho vyváleným těstem a posypeme jablky, která jsme oloupali a pokrájeli na malé kostičky. |
3 | Pečeme 20 minut při 205 °C. |
4 | 250 ml smetany vyšleháme s jedním vejcem, 50 g moučkového cukru a 15 g vanilkového cukru. Hotovu směs nalijeme na koláč a necháme péct dalších 15 minut. |
5 | Ze 125 g másla, 125 g mouky, 125 g moučkového cukru a 125 g mandlového prášku vypracujeme drolivé těsto. Dochutíme skořicí. |
6 | Drobenkou posypeme koláč a pečeme 25 minut při 225 °C. |
7 | Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. |