Kuřecí paštika s koňakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí paštika s koňakem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28225 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibulka jarní |
500 g | Játra kuřecí |
60 ml | Martell cognac |
150 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
4 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 182,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Játra kuřecí, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí paštika s koňakem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra opečeme na hlubší pánvi na rozpáleném másle ze všech stran asi 5 minut, aby zůstala šťavnatá. Rozmixujeme ručním mixérem. |
2 | Na další pánvi rozehřejeme 25 g másla a olej, vhodíme jarní cibulku pokrájenou nadrobno i se zelenou částí a prolisovaný česnek, restujeme na mírném ohni asi 5 minut, aby cibulka změkla, ale nezměnila barvu. Odstavíme a vmícháme koňak, smetanu a tymián, osolíme, opepříme, důkladně promícháme. Přidáme už rozmixovaná játra a znovu vše dohladka rozmixujeme. Paštiku dáme do menších servírovacích misek, odkud bude nabírána nožem nebo vyložíme mikrotenovou fólií formu a do ní vlijeme játrovou paštiku a necháme v lednici vychladnout, potom půjde bez problémů vyklopit. |