Recept

Kuřecí paštika s koňakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28225
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
200 g Cibulka jarní
500 g Játra kuřecí
60 ml Martell cognac
150 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý mletý
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
4 g Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 881kJ
1% Sacharidy 3 g
22% Tuky 17 g
12% Sodík 233 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kuřecí paštika s koňakem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra opečeme na hlubší pánvi na rozpáleném másle ze všech stran asi 5 minut, aby zůstala šťavnatá. Rozmixujeme ručním mixérem.

2

Na další pánvi rozehřejeme 25 g másla a olej, vhodíme jarní cibulku pokrájenou nadrobno i se zelenou částí a prolisovaný česnek, restujeme na mírném ohni asi 5 minut, aby cibulka změkla, ale nezměnila barvu. Odstavíme a vmícháme koňak, smetanu a tymián, osolíme, opepříme, důkladně promícháme. Přidáme už rozmixovaná játra a znovu vše dohladka rozmixujeme. Paštiku dáme do menších servírovacích misek, odkud bude nabírána nožem nebo vyložíme mikrotenovou fólií formu a do ní vlijeme játrovou paštiku a necháme v lednici vychladnout, potom půjde bez problémů vyklopit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept