Krůtí křídla na slanině s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí křídla na slanině s klobásou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28229 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule |
150 g | Klobása Chorizo |
900 g | Krůtí křídla |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 160,8mg |
Draslík | 762,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Krůtí křídla, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí křídla na slanině s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Křídla omyjeme, posypeme solí, pepřem a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno. |
2 | Do pekáčku nasypeme slaninu, necháme rozškvařit a jakmile pustí tuk, přidáme máslo, cibuli, kolečka klobásy, osmahneme, zaprášíme troškou mouky, necháme rozpustit, přiložíme krůtí křídla, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme 50 minut. Během pečení často kontrolujeme, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem z pekáčku. |
3 | Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |