Velikonoční zajíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční zajíček
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2823 |
Ingredience
40 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
400 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Ořechy lískové |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk Hera jedlý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 222,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční zajíček postup přípravy receptu:
1 | Ze všech surovin umícháme hustší těsto. |
2 | Formu na zajíčka vymažeme herou a vysypeme strouhankou. |
3 | Vlijeme do ní těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby. |
4 | Upečeného zajíčka můžeme dle vlastní fantazie ozdobit. |