Pařená kuřecí roláda se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařená kuřecí roláda se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28234 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
40 ml | Citronová šťáva |
400 g | Kuřecí prsa |
40 g | Oříšky piniové |
40 g | Pažitka |
4 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1 ks | Salát ledový |
6 g | Sůl |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
40 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 110,9mg |
Draslík | 889,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Oříšky piniové, Pažitka, Salát ledový, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařená kuřecí roláda se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Piniové oříšky rozemeleme v mixéru s česnekem, citronovou šťávou, pažitkou a tymiánem. Osolíme, opepříme a smícháme s nadrobenou nivou. |
2 | Kuřecí řízky jemně naklepeme a na každou porci navršíme umixovanou směs, smotáme do rolky a důkladně zabalíme do alobalu. V hrnci s vodou je rozložíme na napařovač na knedlíky, zakryjeme a vaříme asi 20 minut podle velikosti, až je maso měkké. Vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si natrháme ledový salát na menší kousky a rozložíme na tác. Vychladlé rolky nakrájíme na plátky a rozložíme na salát. Ozdobíme posekanou petrželkou. |