Krůtí roláda s telecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí roláda s telecím masem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
50 g | Karotka |
900 g | Krůtí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
50 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
300 g | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 213,7mg |
Draslík | 969,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Karotka, Krůtí prsa, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí roláda s telecím masem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa rozřízneme na plát, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny. Telecí maso smícháme se strouhankou, vejci, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Tutu směs rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše krůtího masa, zabalíme do rolády, ovážeme provázkem a pomažeme máslem. V pekáčku rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku a posekanou petrželku, orestujeme, vložíme roládu a dáme péct. Pečeme hodinu a půl, občas podléváme vodou a potíráme vypečeným tukem. |
2 | Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. |