Holoubata kořeněná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata kořeněná
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28242 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
1 špetka | Chilli koření mleté |
200 g | Chléb konzumní |
80 g | Cibule |
1 špetka | Estragon |
1000 g | Holoubata |
80 g | Máslo čerstvé |
3 g | Nové koření celé |
150 ml | Omáčka cikánská |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 249,0mg |
Draslík | 651,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Chilli koření mleté, Cibule, Estragon, Holoubata, Nové koření celé, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Omáčka cikánská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubata kořeněná postup přípravy receptu:
1 | Holoubata vykostíme jako kuře, maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme špetkou chilli koření, špetkou tymiánu, estragonu, mletým zázvorem a lžičkou bazalky. Nakonec lehce posypeme strouhankou. |
2 | V pánvi rozehřejeme větší množství másla, přidáme bobkový list, kuličky nového koření, přidáme okořeněné maso, pozvolna smažíme do změknutí. Maso vyndáme, do pánve s máslem nasypeme kroužky cibule a orestujeme. |
3 | Maso rozdělíme na porce, upravíme na talíře, ozdobíme kroužky smažené cibule a podáváme s chlebem. Pikantní omáčku podáváme zvlášť. |