Holubí maso s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubí maso s žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28245 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
60 g | Cibule |
1000 g | Holoubata |
1 špetka | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 251,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Cibule, Holoubata, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holubí maso s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat dvě holoubata, která vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, pažitku posekáme. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme maso, posypeme solí, pepřem, špetkou kmínu a orestujeme. Přidáme cibuli, žampiony, promícháme, zasypeme lžičkou mleté papriky, podlijeme vývarem, vsypeme pažitku a dusíme, dokud se tekutina téměř neodpaří. |
3 | Masovou směs upravíme na talíře a jako příloha je vhodná bramborová kaše. |