Zeleninové pikantní tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové pikantní tofu
Zeleninové pikantní tofu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 28247 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
230 g | Houby čerstvé |
3 polévková lžíce | Kari pasta červená |
120 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
400 ml | Mléko kokosové |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová pikantní |
1 ks | Paprika červená |
230 g | Špenát listový čerstvý |
230 g | Sýr sójový - Tofu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej rostlinný, Paprika červená, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kari pasta červená, Mléko kokosové, Omáčka sojová pikantní, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové pikantní tofu postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji ve woku orestujeme dozlatova tofu a odložíme stranou. |
2 | Na oleji orestujeme na drobno nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku do měkka. přidáme nasekaný celer, houby, papriku a rozpůlené kukuřičky a pečeme 5 minut do měkka. Vmícháme kari pastu, mléko a přivedeme k varu. Na závěr přidáme špenát, sojovou omáčku a cukr a vaříme, dokud špenát neuvadne. |