Recept

Holoubata na slanině s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28250

Ingredience

400 g Brambory vařené
50 g Cibule
1000 g Holoubata
150 g Hrášek
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
10 g Sůl
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 289kJ
8% Sacharidy 30 g
56% Tuky 42 g
89% Sodík 2 g
92% Bílkoviny 52 g

Holoubata na slanině s hráškem postup přípravy receptu:

1

Holoubata rozpůlíme podélně, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.

2

V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme slaninu a osmahneme. Do tuku nasypeme hrášek, cibuli, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, vložíme půlky holoubat, podlijeme vývarem, ochutíme ještě špetkou mletého muškátového oříšku a dáme péct. Pečeme hodinu, občas podléváme a maso potíráme vypečeným tukem.

3

Upečená holoubata rozdělíme na talíře, jako přílohu zvolíme vařené brambory, které přelijeme omáčkou s hráškem a slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept