Jednoduchý recept

Holubí kotlety smažené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 28253
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Chléb konzumní
1000 g Holoubata
80 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Omáčka cikánská
2 špetka Pepř černý mletý
60 g Strouhanka
10 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 582kJ
10% Sacharidy 38 g
35% Tuky 26 g
63% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Holubí kotlety smažené postup přípravy receptu:

1

Budeme potřebovat dvě holoubata, která rozčtvrtíme, částečně vykostíme, necháme jen konce kostí u stehen a křídel. Takto připravené kotlety ochutíme solí, pepřem, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Ideální strouhanka je z bílého pečiva.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a kotletky v něm usmažíme dozlatova.

3

Na jednu porci podáváme vždy dvě kotletky, krajíc chleba a zvlášť servírujeme pikantní omáčku jako je tatarská, cikánská, ďábelská a podobně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept