Holubí kotlety smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubí kotlety smažené
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28253 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Chléb konzumní |
1000 g | Holoubata |
80 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Omáčka cikánská |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 412,3mg |
Draslík | 667,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 446,9mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Holoubata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka cikánská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holubí kotlety smažené postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat dvě holoubata, která rozčtvrtíme, částečně vykostíme, necháme jen konce kostí u stehen a křídel. Takto připravené kotlety ochutíme solí, pepřem, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Ideální strouhanka je z bílého pečiva. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a kotletky v něm usmažíme dozlatova. |
3 | Na jednu porci podáváme vždy dvě kotletky, krajíc chleba a zvlášť servírujeme pikantní omáčku jako je tatarská, cikánská, ďábelská a podobně. |