Jednoduchý recept

Holoubata s husími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 28254
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Cibule
1000 g Holoubata
200 g Játra husí
60 g Karotka
50 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej olivový
80 g Paprika červená
10 g Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
10 g Sůl
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 368kJ
9% Sacharidy 33 g
54% Tuky 41 g
71% Sodík 1 g
100% Bílkoviny 56 g

Holoubata s husími játry postup přípravy receptu:

1

Holoubata podélně rozřízneme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme na kolečka, karotku také na kolečka, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Husí játra pokrájíme na širší nudličky.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo a olej, přisypeme zeleninu a játra, orestujeme, posypeme mletou paprikou, přidáme půlky holoubat, podlijeme vývarem a dáme péct. Celková doba pečení bude asi 60 minut. Po půl hodině pečení necháme vysmahnout tekutinu na tuk, zaprášíme trochou mouky, znovu podlijeme vodou a dopečeme.

3

Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept