Holoubata s husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata s husími játry
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28254 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
1000 g | Holoubata |
200 g | Játra husí |
60 g | Karotka |
50 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
80 g | Paprika červená |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
10 g | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 497,5mg |
Draslík | 894,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Holoubata, Játra husí, Karotka, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubata s husími játry postup přípravy receptu:
1 | Holoubata podélně rozřízneme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme na kolečka, karotku také na kolečka, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Husí játra pokrájíme na širší nudličky. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo a olej, přisypeme zeleninu a játra, orestujeme, posypeme mletou paprikou, přidáme půlky holoubat, podlijeme vývarem a dáme péct. Celková doba pečení bude asi 60 minut. Po půl hodině pečení necháme vysmahnout tekutinu na tuk, zaprášíme trochou mouky, znovu podlijeme vodou a dopečeme. |
3 | Jako příloha je vhodná dušená rýže. |