Saltimcocca s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Saltimcocca s parmezánem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28259 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
60 g | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
24 ml | Hořčice |
120 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
12 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
60 g | Šunka parmská |
600 g | Telecí kýta |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 170,0mg |
Draslík | 684,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Saltimcocca s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme, pokrájíme na menší kousky a necháme 10 minut spařit ve vroucí vodě. Poté slijeme a necháme okapat. |
2 | Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na drobnější kousky. |
3 | Česnek utřeme. Maso osolíme, opepříme. |
4 | Každý z řízků natřeme na jedné straně hořčicí, přidáme plátek šunky. |
5 | Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi do zlatova, smícháme s pokrájenou mrkví a cibulí. |
6 | Směsí poklademe šunku na řízcích. Plátky srolujeme a zajistíme nití. Neutahujeme příliš silně. |
7 | Závitky osmažíme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme stranou. |
8 | Zbytek zeleninové směsi se slaninou dáme na rozpálené máslo, přilijeme víno a necháme podusit. Osolíme a opepříme dle chuti. |
9 | Do vařící se omáčky přendáme závitky a vše dusíme 60 minut. |
10 | Víno doléváme dle potřeby. |
11 | Po uvaření ihned podáváme. |