Telecí na pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí na pórku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 28262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
40 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
12 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
1000 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
800 g | Telecí hruď |
3 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 161,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Sůl, Telecí hruď, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí na pórku postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kostky, pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Rozehřejeme 20 g másla a olej, maso na něm necháme osmahnout dozlatova. Osolíme a opepříme. |
3 | Poté maso vyjmeme, přidáme zbytek másla. |
4 | Na rozpáleném másle necháme 5 minut podusit pórek. Přilijeme víno, mléko. Přidáme maso a koření. |
5 | Vše dobře promícháme a necháme přiklopené dusit 45 minut. |
6 | 20 minut před servírováním přimícháme citrónovou šťávu a tence pokrájený citrón. |