Kuřecí prsa na víně s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa na víně s houbami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28263 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
5 g | Houby sušené |
200 g | Kuřecí prsa |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 537,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa na víně s houbami postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby necháme hodinu máčet ve vodě. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. |
2 | Maso orestujeme na oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, přimícháme rajský protlak. Po chvíli přilijeme víno, přidáme scezené houby a dusíme pod poklicí. |
3 | Hotové maso přendáme na mísu, šťávu zredukujeme, zasypeme moukou, necháme mírně orestovat, poté zalijeme vodou a dobře provaříme. Před koncem varu do omáčky vsypeme česnek a odložené maso. Ihned podáváme s dušenou rýží. |