Kuře a la bažant - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře a la bažant
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 28266 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
2 ks | Kuřecí stehna |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Nové koření celé |
10 g | Olej rostlinný |
10 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 84,7mg |
Draslík | 222,5mg |
Vláknina | 664,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kuřecí stehna, Nové koření celé, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře a la bažant postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna očistíme a osolíme. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. |
2 | V pekáči na oleji s cibulí a slaninou pečeme kuřecí stehna. Přidáme koření a pečeme, až je maso měkké. Občas maso podle potřeby podlijeme vodou. |
3 | Hotové maso přeložíme na talíř, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, kterou krátce restujeme. Poté podlijeme vodou a za občasného míchání provaříme. Poté omáčku přecedíme, vložíme zpět stehna a necháme prohřát. Jako přílohu volíme dušenou rýži. |