Jednoduchý recept

Červené kari z tofu a zelených fazolek

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28270
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Cukr palmový
115 g Fazolové lusky zelené
4 ks Kafirové listy
1 polévková lžíce Kari koření
2,5 hrnek Kokosové mléko
5 ks Koriandr celý
3 polévková lžíce Omáčka rybí
170 g Sýr Tofu - uzený
182 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 072kJ
9% Sacharidy 31 g
51% Tuky 38 g
27% Sodík 542 mg
24% Bílkoviny 14 g

Červené kari z tofu a zelených fazolek postup přípravy receptu:

1

Do pánve vlijeme třetinu kokosového mléka a necháme vařit, dokud se mléko nezačne srážet a nepotáhne se olejovitou vrstvičkou.

2

Přidáme červenou směs na kari, cukr a rybí omáčku a promícháme. Nasypeme houby a za stálého míchání cca minutu povaříme. Přilijeme zbylé kokosové mléko a přivedeme opět k varu.

3

Poté vmícháme zelené fazolky s nakrájeným tofu a na mírném ohni povaříme 5 minut.

4

Nakonec přidáme limetkové listy, nakrájené chilli papričky a promícháme. Dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.

Poznámka

Místo zelených fazolek můžeme použít např. lilek, bambusové výhonky či brokolici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept