Jednoduchý recept

Pikantní kuřecí guláš

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28273

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 špetka Citronová tráva
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Kokos strouhaný
1,5 hrnek Kokosové mléko
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1000 g Kuře
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
2 ks Rajčata
600 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 053kJ
4% Sacharidy 16 g
64% Tuky 48 g
26% Sodík 517 mg
62% Bílkoviny 35 g

Pikantní kuřecí guláš postup přípravy receptu:

1

Rozporcujeme a vykostíme kuře. Odřízneme sekáčkem nohy i křídla, opatrně ho zbavíme kůže. Dolní část stehýnek oddělíme od horní a nůžkami odstraníme dolní část těla tak, aby z kuřete zbyla pouze prsíčka. Vyndáme všechny kosti. Prsíčka následně rozkrojíme na čtvrtiny a odložíme stranou.

2

Strouhaný kokos osmahneme nasucho ve velké pánvi do hněda. Přidáme nadrobno rozkrájenou cibuli, rostlinný olej, voňatku, rozmačkaný česnek, nasekané chilli papričky bez semínek a rybí omáčku. Krátce osmahneme, vložíme kousky kuřete a orestujeme během tří minut do hněda.

3

Kokosové mléko scedíme, hustou sraženinu schováme pro pozdější použití. Přilijeme do pánve spolu s kuřecím vývarem, octem a cukrem. Vše přelijeme do keramické skleněné nádoby, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě pečeme 55 minut při teplotě 190 stupňů. Poté přidáme kokosovou sraženinu a vrátíme do trouby na 10 minut, aby se vše prohřálo.

4

Rajčata dáme do misky a zalijeme vroucí vodou, aby se dala lépe oloupat. Rozkrojíme je na dvě poloviny, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Přidáme k hotovému pokrmu, posypeme nakrájeným koriandem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept