Recept

Telecí polévka s kukuřičnou polentou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28284

Ingredience

Česnekové máslo
80 g Kukuřičná krupice T 600
2 špetka Pepř bílý
3 špetka Sůl
5 stroužek Česnek
125 g Česnekové máslo
Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
2 ks Česnek
Telecí polévka s kukuřičnou polentou
1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 252kJ
12% Sacharidy 43 g
286% Tuky 214 g
46% Sodík 925 mg
100% Bílkoviny 56 g

Telecí polévka s kukuřičnou polentou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme česnekové máslo: 125 g změklého másla promícháme v misce s 5 stroužky česneku, přidáme 2 špetky soli, 2 špetky bílého pepře a máslo dobře vymícháme.

2

Čerstvý tymián, oregano a petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

3

V hrnci na 3 lžicích česnekového másla zpěníme cibuli, pak k ní přisypeme 80 g kukuřičné krupice a za stálého míchání ji osmažíme dozlatova. Pak na polentu přilijeme 1 litr telecího čistého bujonu, když přijde k varu, přidáme pokrájené bylinky, dochutíme solí, špetkou muškátového oříšku, promícháme a podáváme.

4

Telecí masový bujon [27974]:

5

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

6

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

7

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

8

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

9

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Poznámka

Zbytek česnekového másla můžeme použít na topinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept