Recept

Svěží salát s filety z králíka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28293

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Hovězí vývar základní
1 ks Jablka
1 kávová lžička Jalovec
200 g Králík
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 hrst Rukola
1 ks Salát ledový
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno červené
1 polévková lžíce Řeřicha
1 ks Šalotka
75 ml Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 011kJ
6% Sacharidy 23 g
12% Tuky 9 g
9% Sodík 187 mg
32% Bílkoviny 18 g

Svěží salát s filety z králíka postup přípravy receptu:

1

Salát a rukolu omyjeme a natrháme na kousky. Rajčátka omyjeme, rozkrojíme a vykrojíme zbytky po stopkách.

2

Omyjeme a osušíme řeřichu. Saláty, rajčata i řeřichu promícháme v míse a vložíme do chladničky.

3

V hmoždíři rozdrtíme jalovcové bobule se špetkou soli. Filety z králíka omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a jalovcovými bobulemi.

4

Na pánvi rozpálíme olej a králíka na něm po obou stranách zprudka opečeme. Poté králíka přendáme na talíř a odložíme stranou.

5

Oloupeme jablko i šalotku, obojí jemně nasekáme a podusíme na oleji, ve kterém jsme opekli králíka. Přidáme máslo a cukr. Zalijeme jablečnou sťávou, přidáme ocet, vývar a červené víno. Vše opepříme a svaříme na polovinu.

6

Filety z králíka rozkrájíme na porce a krátce naložíme do jablečné omáčky. Salát promícháme se zbytkem jablečné omáčky, upravíme na talíře a obložíme filety z králíka. Salát ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept