Svěží salát s filety z králíka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svěží salát s filety z králíka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28293 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Jalovec |
200 g | Králík |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
1 hrst | Rukola |
1 ks | Salát ledový |
1 ks | Šalotka |
75 ml | Šťáva jablečná 100% |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 595,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Jablka, Majoránka, Rajčata, Řeřicha, Salát ledový, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Králík, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svěží salát s filety z králíka postup přípravy receptu:
1 | Salát a rukolu omyjeme a natrháme na kousky. Rajčátka omyjeme, rozkrojíme a vykrojíme zbytky po stopkách. |
2 | Omyjeme a osušíme řeřichu. Saláty, rajčata i řeřichu promícháme v míse a vložíme do chladničky. |
3 | V hmoždíři rozdrtíme jalovcové bobule se špetkou soli. Filety z králíka omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a jalovcovými bobulemi. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej a králíka na něm po obou stranách zprudka opečeme. Poté králíka přendáme na talíř a odložíme stranou. |
5 | Oloupeme jablko i šalotku, obojí jemně nasekáme a podusíme na oleji, ve kterém jsme opekli králíka. Přidáme máslo a cukr. Zalijeme jablečnou sťávou, přidáme ocet, vývar a červené víno. Vše opepříme a svaříme na polovinu. |
6 | Filety z králíka rozkrájíme na porce a krátce naložíme do jablečné omáčky. Salát promícháme se zbytkem jablečné omáčky, upravíme na talíře a obložíme filety z králíka. Salát ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.