Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28294

Ingredience

Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
2 ks Česnek
Telecí bujon se sýrem
2 ks Cibule
100 g Gouda
2 cl Hruškovice
40 g Mouka polohrubá
1 špetka Nové koření mleté
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 polévková lžíce Česnekové máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 804kJ
10% Sacharidy 34 g
270% Tuky 202 g
31% Sodík 619 mg
109% Bílkoviny 62 g

Telecí bujon se sýrem postup přípravy receptu:

1

Čerstvý tymián a petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Sýr Goudu nastrouháme nahrubo a odložíme do misky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.

2

V hrnci rozpustíme 3 lžíce česnekového másla a cibuli zpěníme, přimícháme k ní 40 g polohrubé mouky a osmažíme ji s cibulí dozlatova. Pak přilijeme 1 litr čistého telecího bujonu. Když polévka přijde k varu, odstavíme ji z plotny, zamícháme do ní nastrouhaný sýr, 2 cl hruškovice, pokrájené bylinky, dochutíme špetkou nového koření a hned podáváme.

3

Telecí masový bujon [27974]:

4

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

5

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

6

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

7

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

8

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept