Recept

Hovězí saté s pálivou mangovou omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28296

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
450 g Hovězí svíčková
1 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Ocet rýžový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka datlová
2 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 hrnek Ořechy Kešu
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 245kJ
10% Sacharidy 38 g
32% Tuky 24 g
5% Sodík 90 mg
66% Bílkoviny 37 g

Hovězí saté s pálivou mangovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na dlouhé úzké plátky a ty pak navlékneme na bambusové grilovací jehly a odložíme na prkénko.

2

V pánvi nasucho dohněda osmahneme koriandrová semínka, kmín a kešu oříšky. Směs rozdrtíme v mixéru nebo hmoždíři na jemný prášek. Ten smícháme s rostlinným olejem, nadrobno nakrájenou cibulí, na jemno nakrájeným zázvorem, rozmačkaným česnekem, datlovou šťávou, sójovou omáčkou, cukrem a octem. Vzniklou marinádou přelijeme maso a necháme 8 hodin marinovat.

3

Špízy grilujeme za průběžného otáčení cca 6-8 minut. Podáváme na lůžku ze zeleninového salátu s mangovou omáčkou.

Poznámka

Příprava 15 minut + čas na marinování..cca 8 hodin

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept