Hovězí saté s pálivou mangovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí saté s pálivou mangovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
450 g | Hovězí svíčková |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka datlová |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 hrnek | Ořechy Kešu |
2 ks | Šalotka |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Hovězí svíčková, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Ořechy Kešu, Šalotka, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka datlová, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí saté s pálivou mangovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na dlouhé úzké plátky a ty pak navlékneme na bambusové grilovací jehly a odložíme na prkénko. |
2 | V pánvi nasucho dohněda osmahneme koriandrová semínka, kmín a kešu oříšky. Směs rozdrtíme v mixéru nebo hmoždíři na jemný prášek. Ten smícháme s rostlinným olejem, nadrobno nakrájenou cibulí, na jemno nakrájeným zázvorem, rozmačkaným česnekem, datlovou šťávou, sójovou omáčkou, cukrem a octem. Vzniklou marinádou přelijeme maso a necháme 8 hodin marinovat. |
3 | Špízy grilujeme za průběžného otáčení cca 6-8 minut. Podáváme na lůžku ze zeleninového salátu s mangovou omáčkou. |
Poznámka
Příprava 15 minut + čas na marinování..cca 8 hodin